9 planten die zelfs iemand zonder groene vingers niet kapot krijgt

Hou je van planten, maar heb je geen groene vingers? Niet getreurd, er zijn een heleboel planten die niemand kapot krijgt. Met een minieme verzorging heb jij verzorgde planten en een groen huis!

DE PEPEROMIA PLANT

Deze plant is -wat je misschien al vermoedde- verwant aan de peper. De plant staat het liefst in het licht, maar niet in volle zon. Je kan de Peperomia perfect buitenzetten, zolang de temperatuur boven de 12 graden blijft. Hij heeft maar een keer per week water nodig en een keer om de vier weken wat plantenvoeding.

DE SANSEVERIA

Ook wel de vrouwentong genoemd. Deze plant werkt ook nog eens lucht zuiverend en verbetert de luchtvochtigheid. Hij komt voor in de droge gebieden in Zuidelijk Afrika en Azie. Hij heeft dus niet al te veel vocht nodig. Hij mag zelfs in de volle zon!

DE LEPELPLANT

Een gekke naam, voor zo’n mooie plant! Deze houdt van een plaatsje in het licht, liefst niet in het directe zonlicht. Hij moet wel regelmatig lauw water krijgen, anders gaan de bladeren slap hangen.

ALOË VERA

Deze ijzersterke plant weet zichzelf perfect te redden. Hij werd door de Oude Egyptenaren zelfs De Onsterfelijke Plant genoemd. De mooie Aloë Vera slaat vocht op in de bladeren om droge periodes te overleven. Hij geeft daarnaast een geneeskrachtige stof af die ook voor mensen werkt. Je hoeft hem een keer in de twee weken water te geven en de plant houdt wel van het zonnetje.

DE CALATHEA

Deze plant opent zijn bladeren wanneer het licht wordt en sluit ze wanneer het donker wordt. Hij verkiest weinig zonlicht en houdt van een scheutje water, twee keer per week. Sproei hem regelmatig en je kunt lang genieten van deze plant!

DE BROMELIA

De Bromelia is een sterke plant die wel tegen een stootje kan. Je vindt hem in verschillende soorten. Er zijn er met felle kleuren of zelfs met een ananas bovenaan. Hij houdt van een lichte plaats, maar niet in de felle zon. Hij krijgt z’n water graag in de kelk. Koos je voor een Bromelia met dikke bladeren, dan zet je hem best in een drogere standplaats dan een Bromelia met dunne bladeren.

DE KALANCHOË

De Kalanchoë heeft vlezige bladeren die maar een keer per week om water vraagt. Hij staat ook graag buiten, als de temperatuur boven de 12 graden blijft.

DE BEGONIA

De Begonia is van oorsprong vochtige regenwouden gewoon, dus houdt hij wel van regelmatig water. Hij houdt van licht en vindt het het leukst wanneer zijn wortels nooit droog staan. Een keer per drie weken plantenvoeding is voldoende voor deze mooie jongen.

DE ZZ-PLANT

Ofte de Zamioculcas Zamiifolia. We houden het dus maar best bij de ZZ-plant. Het enige waar deze sterke jongen niet tegen kan, is te veel water. Hij houdt van kamertemperatuur en kan zowel zon als schaduw hebben.
Bron: Elle.nl

Post Author: admin